YEŞİM AKBAŞ DAVASINDA ŞOK KARAR: TUTUKSUZ YARGILAMA TEPKİ TOPLADI

Komiser yardımcısının silahıyla vurulan Yeşim Akbaş’ın annesi, sosyal medyadan adalet çağrısında bulundu.

Yeşim Akbaş Davasında Şok Karar: Tutuksuz Yargılama Tepki Topladı

Manisa’nın Demirci ilçesinde, Demirci Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız’ın kaldığı lojmanda 14 Nisan 2023'te başından silahla vurulmuş olarak bulunan 26 yaşındaki Yeşim Akbaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Yeşim Akbaş'ın vurulduğu tabancanın komiser yardımcısı Yıldız'a ait olduğunun belirlenmesinin ardından, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan Doğan Can Yıldız, sevk edildiği hakimlikte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine, 19 Nisan’da İzmir’in Bayraklı ilçesinde gözaltına alınan Yıldız tutuklanarak kovuşturma süreci başlatıldı.

Anne Aysun Akbaş, adalet arayışı için sosyal medya hesaplarından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, "adalet" çağrısında bulundu. Akbaş, ayrıca muhabirimize de şu açıklamayı yaptı:

“Bu adamın DNA’sı kızımın tırnağında çıktı, yüzündeki tırmık izlerine de 'kedi tırmalamış' dediler. Kızım orada boğuşmuş, bu apaçık ortada ve kendini kurtarmaya çalışmış. Kızımın psikolojisinin bozuk olduğunu bile söylediler ama kızımın bir tane bile kullandığı ilaç ya da psikolog kaydı yok. Savcı en başından en ağırlaştırılmış şekilde ceza talep ediyor, hatta devlet malı kullanımından ötürü de ceza verilmesini istiyor. Ancak 1 buçuk sene içeride yatıp, karar duruşmasının olmadığı bir gün, mahkeme bir anda karar duruşmasına dönüştü ve beraatine karar verildi. Adli tıp raporunda bile 'kendini vuramaz, bu hayatın doğal akışına aykırı' denildi, daha neyi bekliyorlar? Kızımın ailesi olarak artık bunu kaldıramıyoruz, adalet istiyoruz, yardım edin.”

UHA Haber Merkezi - DİLARA İNCEBACAK

BELEDİYELER

EKONOMİ