ADIYAMAN’DA SON 6 AYDA 70 BİN TON ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adıyaman Belediyesi, son 6 ayda 70 bin ton asfalt serimi ve 54 bin metrekare kaldırım yenileme çalışması yaparak, şehir içi ulaşımı iyileştirdi ve yaşam konforunu artırdı.

Adıyaman’da Son 6 Ayda 70 Bin Ton Asfalt Serimi Gerçekleştirildi

Adıyaman Belediyesi, son altı aylık süreçte yaklaşık 70 bin ton asfalt serimi gerçekleştirerek, şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak ve yolların kalitesini artırmak için önemli adımlar attı. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri altyapı çalışmalarını tamamlarken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de eş zamanlı olarak asfalt serimi, kaldırım yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

6 Ayda 70 Bin Ton Asfalt Serimi

Belediye ekipleri, Altınşehir, Yeni Sanayi, Yeşilyurt, Karapınar ve Yunus Emre mahallelerinde sathi kaplama çalışmalarıyla 8 kilometrelik yolu modernize etti. Yapılan bu çalışmalar, bölge halkının yaşam konforunu artırmayı ve şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda asfalt ve kaldırım yenileme işlemleri program dahilinde devam ediyor.

54 Bin Metrekare Kaldırım Yenilendi

Aynı zamanda 54 bin metrekarelik kaldırım yenileme çalışmaları da hız kazandı. Altınşehir, Karapınar, Siteler, Yeni Mahalle, Cumhuriyet, Turgut Reis, Fatih, Sümerevler, Alitaşı, Mehmet Akif ve Yeşilyurt mahalleleri ile çevre yolları ve mezarlıklarda yapılan bu çalışmalarla, yayaların daha güvenli ve rahat bir şekilde yürüyebilmesi amaçlandı. Bu projeler, kentsel yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik önemli adımlar arasında yer alıyor.

“Halkımızın Yaşam Kalitesini Artırmak İçin 7/24 Çalışıyoruz”

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, depremden ağır yara alan kentte hayatın bir an önce normalleşmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Tutdere, “6 Şubat depremlerinden ağır yara alan şehrimizde bozulan yolları yenileyerek halkımızın yaşam kalitesini artırmak için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Son 6 ayda 70 bin tona yakın asfalt serimi ve 54 bin metrekare kaldırım yenilemesi yaparak, bir yandan depremin yaralarını sarmak, bir yandan da Adıyaman’ı daha yaşanabilir ve modern bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek,” diye konuştu.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ