ADIYAMAN'DA AFET HAZIRLIKLARI HIZ KAZANDI: HER MAHALLEYE ACİL MÜDAHALE KONTEYNERİ

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, belediye bünyesinde Afet Risk Yönetimi Hazırlığı ve Lojistik Müdürlüğü kurulduğunu açıkladı.

Adıyaman'da Afet Hazırlıkları Hız Kazandı: Her Mahalleye Acil Müdahale Konteyneri

'13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü' dolayısıyla, İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ortaklığında çevrimiçi bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Vali Osman Varol, AFAD, Adıyaman Üniversitesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Tutdere, belediye bünyesinde Afet Risk Yönetimi Hazırlığı ve Lojistik Müdürlüğü’nün kurulduğunu duyurdu. Bu müdürlük kapsamında 65 kişilik bir ekip oluşturulduğunu belirten Tutdere, 33 mahalleye acil müdahale konteynerleri kurmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Her Mahalleye Acil Müdahale Konteyneri

Başkan Tutdere, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Daha önce hedeflerimiz arasında yer alan her mahalleye acil müdahale konteynerleri kurma çalışmalarımız devam ediyor. Valiliğimiz ve diğer kurumlarımızla koordineli bir şekilde Adıyaman’ı olası afetlere en iyi şekilde hazırlıyoruz."

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ