ÇİĞLİ MUHTARLARINDAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E TEPKİ: "ÇİĞLİ İZMİR'İN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİL!"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Harmandalı'nda yeni bir çöp tesisi kurma kararı, Çiğli'de büyük tepkiyle karşılandı. Muhtarlar, ilçenin bir çöplük olarak anılmasını istemediklerini belirterek basın açıklaması yaptı.

Çiğli Muhtarlarından İzmir Büyükşehir'e Tepki:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Harmandalı'nda yeni bir katı atık bertaraf tesisi kurma kararı, Çiğli'de büyük tepkiye yol açtı. Daha önce Danıştay tarafından kapatılması gereken Harmandalı Çöplüğü'nün yakınına yapılması planlanan tesis nedeniyle Çiğli'nin mahalle muhtarları basın açıklaması düzenledi.

Kasaplar Meydanı'nda gerçekleştirilen açıklamaya, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve Çiğli Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Taner Cömert de destek verdi. Muhtarlar, "Çiğli İzmir'in Çöplüğü Değil!" sloganları atarak duruma tepki gösterdi.

Açıklamada, ilçenin uzun yıllardır İzmir'in çöp depolama merkezi haline geldiği ve bunun getirdiği sorunlara dikkat çeken muhtarlar, "Artık ilçemizin bir çöp merkezi olarak görülmesini istemiyoruz. Çiğli, güzellikler şehri olarak anılmalı" diyerek kararlılıklarını ifade ettiler.

Muhtarlar ayrıca, Çiğli halkının sağlıklarının tehlikeye atıldığını belirterek, "Koku, mikrobik hastalıklar ve çöp heyelanları hemşehrilerimizin hayatını tehdit ederken bu duruma hangi anlayışla izin verildiğini sormak istiyoruz," dediler.

Muhtarlar, mücadelelerine yılmadan devam edeceklerini vurgulayarak, Çiğli halkını yarın saat 13.00'te Harmandalı'da gerçekleştirilecek büyük bir yürüyüşe davet ettiler.

Basın Açıklamasının Tam Metni Şöyle:

Değerli İzmirliler,
Çiğlililer,

Bugün burada ilçemizin 26 mahallesinin sakinleri adına tüm muhtarlarımızla, STK temsilcilerimizle, Çiğli'yi seven ve gönül veren Çiğli Sevdalıları ile birlikte, geciken adaletin yerine getirilmesi için toplanmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz ki ilçemiz, uzun yıllardır tüm şehrimizin katı atık deposu görevini görmekte ve bunun getirdiği sıkıntıları yaşamaktadır.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, çöp döküm işleminin durdurulması kararını vermiştir. Bu karara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, çöp dökmeye ve yeni alanlar açmaya devam etmektedir. Biz Çiğlililer olarak buradan haykırıyoruz; Çiğli bir çöp merkezi olarak anılmamalı, güzellikler şehri olarak yaşamalıdır.

Yetkilileri, adil ve vicdanlı olmaya çağırıyoruz. Temizlik ve çöp vergisini herkes verirken, sadece Çiğlililerin risk alması hangi adalet anlayışına sığar? Çiğlimiz çöplük değil, çiçekler açan bir şehirdir.

İZMİR (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ