DP BEYPAZARI İLÇE BAŞKANI ATAK’TAN YILKI ATLARININ KORUNMASI İÇİN ÇAĞRI

DP Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak, yılkı atlarının yaylalarda özgürce yaşaması gerektiğini belirterek yakalanmalarına karşı çıktı.

DP Beypazarı İlçe Başkanı Atak’tan Yılkı Atlarının Korunması İçin Çağrı

DP Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak, bir süre önce yılkı atlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından yakalanması sonrasında, yılkı atlarının yaylaların "gülü" olduğunu belirtti.

Yaylalarda giderek çoğalan yılkı atlarının yakalanarak götürülmesi karşısında tepkisini dile getiren DP Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak, yılkı atlarının yaylalarda özgürce yaşayıp çoğalarak ekosistemin bir dengesi olduğunu ifade etti.

Yüksek rakımlı bölgelerde yaşamlarını sürdüren yılkı atlarını yaylalarda otlarken ve gezinirken yerinde gördüklerini belirten Enver Atak, şunları kaydetti:

“Yılkı atlarından geçtiğimiz günlerde 8-10 atın yakalandığını öğrendik. Bu atlar, yaylaların güzelliğidir ve özgürce dolaşıyorlar. Kimseden ekmek, aş istemiyorlar. Ancak kendini bilmez kişiler bu atların üzerinden para kazanma derdine düşmüş. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği zaman zaman bölgede doğal yaşam canlıları için sayımlar düzenliyor. Bu atlar da sayılsın ve kulaklarına küpe takılsın. Kışın da yaylalarda doğal yaşam alanlarına ot, yem, saman bırakılmalı. Bu atların yaylalarda korunması için herkese görev düşüyor. Doğal hayatın canlıları izinsiz avlandığında binlerce TL ceza kesiliyor. Atları yakalayanlar için de benzer bir cezanın getirilmesi veya uygulanmasının doğru olacağını düşünüyorum.”

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ