GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ SUMATİK HİZMETİYLE EKONOMİK VE SAĞLIKLI SU SUNUYOR

Güzelbahçe Belediyesi, halkın sağlıklı ve ekonomik su ihtiyacını karşılamak amacıyla Atatürk Mahallesi'ne SUmatik makinesi kurdu. Vatandaşlar, bu makinelerden 7/24 su alabilecek.

Güzelbahçe Belediyesi SUmatik Hizmetiyle Ekonomik ve Sağlıklı Su Sunuyor

Güzelbahçe Belediyesi, halkın ekonomik, içilebilir ve sağlıklı su ihtiyacını karşılamak ve su teminini daha pratik hale getirmek amacıyla Atatürk Mahallesi'ne 'SUmatik' makinesi kurdu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Atatürk Mahallesi’nde verdiği "SUmatik" kurulumu sözünü yerine getirdi. Başkan Günay, "Verdiğimiz sözü bir ay sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunduk," dedi. Atatürk Mahallesi Gülsüm Nine Parkı'na kurulan SUmatik'ten ilk suyu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay aldı. Vatandaşların hizmetten memnun kalmaları durumunda diğer mahallelere de sistemin kurulacağını belirten Başkan Günay, "Halkımızla bir araya geldiğimizde bu projeyi uygulamak istediğimizi dile getirmiştik. Vatandaşlarımız da bu konuda memnun olacaklarını söylediler. Hızlı bir şekilde firmayla iletişime geçtik ve bir ay içerisinde kurulum tamamlandı. Vatandaşlarımız SUmatik'ten 7/24 su alabilecek," diye konuştu.

"Hizmeti halkımızın ayağına getirdik"
Dar gelirli ailelere büyük bir katkı olacağını belirten Başkan Günay, "Atatürk Mahallemiz dar gelirli ailelerin bulunduğu bir bölge. Bu nedenle pilot bölge olarak burayı seçtik. Yerimizi belirledikten sonra firma SUmatik’i yerleştirdi. Şebeke suyunu kullanan makine, beş aşamalı filtrelemeden geçiyor. Arıtılan su, üç tonluk bir depoda toplanıyor ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tankerlerle bu suyu ihtiyaç olan bölgelere ulaştırıyor. Bu suyu çevreyi koruyarak değerlendireceğiz. Bugün muhtarlarımızla toplandık ve tüm muhtarlarımız SUmatik makinesi talep etti. İkinci olarak Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ne kuracağız. Devamında 12 mahallemizde SUmatik hizmeti sunmaya devam edeceğiz," dedi.

SUmatik'te 5 litre su 7 TL, 19 litre su ise 25 TL olarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Vatandaşlar SUmatik'ten 7 gün 24 saat faydalanabilecek.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ