RİZE’DE SAHİPSİZ KÖPEKLERE KARŞI BELEDİYE VE HAYVANSEVERLER İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Rize Belediyesi, sahipsiz köpeklere karşı vatandaşların talepleri doğrultusunda bir kampanya başlattı. Hayvansever derneklerin desteğiyle köpeklerin yakalanıp rehabilite edilmesi amaçlanıyor.

Rize’de Sahipsiz Köpeklere Karşı Belediye ve Hayvanseverler İş Birliği Yapıyor

Rize Belediyesi, vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda, özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu cami, hastane, okul, yurt gibi yerler ve yamaç mahallelerde saldırgan tutum sergileyen sahipsiz köpeklere karşı yeni bir kampanya başlattı.

Hayvansever derneklerin desteğiyle yürütülecek olan bu kampanya kapsamında, saldırgan tutum sergileyen ve yakalanması zor olan sokak hayvanlarının belediye ekipleri tarafından yakalanması ve rehabilitasyonu hedefleniyor. Belediye yetkilileri, bu çalışmaların vatandaşların huzuru ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bu konuyu öncelikli hale getirdik ve çalışmalarımızı başlattık.” dedi.

Sahipsiz hayvanların yakalanması sürecinde hayvan haklarına saygı gösterilerek, hayvansever derneklerle iş birliği içerisinde çözüm üretileceği belirtildi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ