TÜRKİYE KARATE FEDERASYONU'NUN YENİ BAŞKANI ERCÜMENT TAŞDEMİR OLDU

Türkiye Karate Federasyonu Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Ercüment Taşdemir 109 oy alarak başkan seçildi. Cem Hilmi Kılıç 82 oyda kaldı.

Türkiye Karate Federasyonu'nun Yeni Başkanı Ercüment Taşdemir Oldu

Türkiye Karate Federasyonu 6. Olağan Genel Kurul ve 8. Mali Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi

Türkiye Karate Federasyonu 6. Olağan Genel Kurul ve 8. Mali Genel Kurul Toplantısı, 22 Ekim 2024 tarihinde saat 10:00'da Ankara'da bulunan Altınel Hotel'de gerçekleştirildi. Genel kurul, çok sayıda delege, üye ve konuğun katılımıyla coşkulu bir şekilde yapıldı.

Ercüment Taşdemir ve Cem Hilmi Kılıç'ın başkan adaylığı için yarıştığı genel kurulda, iki adayın yönetim listeleri sunuldu ve kıyasıya bir rekabet yaşandı. Genel kurul, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddeleri görüşülmeye devam edildi.

Genel Kurul'un adayların konuşmaları kısmında ilk söz alan Ercüment Taşdemir şunları söyledi:

Taşdemir: "Birlik ve beraberlik içinde çalışacağız"

"Birlik ve beraberlik içinde her daim yanınızda olacağıma söz veriyorum. Bizim projelerimizde yorgunluk, yılgınlık olmayacak. Sizinle güzel bir hikaye yazmak için yola çıktık. Köylerde karate olacak. Bölge kulüplerinin yanında olacağız. İstiyoruz ki doğuda olmayan karate kulüpleri orada da açılsın, yüzlerce antrenör ve sporcu yetiştirelim.

Birkaç yıldır Türkiye'de uluslararası organizasyon yapılmadı. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Ülkemizi organizasyon cenneti yapacağız. Antrenör ve hakemlerimizin harcırahlarını uygun ve hızlı şekilde ödeyeceğiz. Türkiye'nin her yerinde organizasyonlar yapacağız, salonları dolduracağız.

Geleceğin sporcularına mevzuat uygun değilse ödül vermek için sponsor bulacağız. Dünya Kupası Karate Şampiyonasını yapmak için çalışacağız ve bunu Rize'de, İstanbul'da düzenlemek istiyoruz. Ümraniye'de karate tesisi yapmak için söz aldık. Herkese selam ve saygılarımı sunuyorum."

Ardından söz alan Cem Hilmi Kılıç ise şu ifadeleri kullandı:

Kılıç: "Ortak akılla yönetim anlayışını benimseyeceğiz"

"Küçüklükten beri karatenin içindeyim. Karate sporunun sorunlarını biliyorum. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirip ortak akılla yönetilen bir yönetimi benimseyeceğiz. Karateyle yetişen gençliği inşa etmeyi hedefliyoruz. Bunun için ilkokul, ortaokul ve bakanlıkla işbirliği içinde olacağız. Karateye erken veda etmeyi önleyeceğiz.

Kulüplerimizin şartlarını iyileştireceğiz. Bunu ödenek ve sponsorlarla başaracağız. Milli takıma sporcu veren antrenörleri ödüllendireceğiz. Hakemlerin harcırahlarını hızlı şekilde ödeyeceğiz ve hakemlikte şeffaflık sağlayacağız. Adil milli takım seçmeleri yaparak, yıl içindeki birkaç organizasyon sonucunda milli sporcuları belirleyeceğiz.

Bölge temsilcilikleri açarak, yıl içinde ilk dörde giren sporcuları ödüllendireceğiz. Atlet kurulu yaparak gençlerin yönetime katılmalarını sağlayacağız. Bir tesis ve kamp yeri yok, bakanlığın desteğiyle bunları gerçekleştireceğiz. Antrenör değiştirme sözleşmesini zorlaştıracağız. Kulüplerimizi antrenör-sporcu kulüpleri haline getireceğiz."

Konuşmaların ardından Divan Başkanı'nın talimatıyla saat 12:35'te oy verme işlemi başladı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından kullanılan oyların sayımı yapıldı. Ercüment Taşdemir, 109 oy alarak Türkiye Karate Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi. Diğer aday Cem Hilmi Kılıç ise 82 oyda kaldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Divan Başkanı saat 16:00'da genel kurulu sona erdirdi.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ