ARTVİN’DE KAÇKAR TURİZM BİRLİĞİ MECLİS TOPLANTISI: ORTAK TURİZM HEDEFLERİ BELİRLENDİ

Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı Artvin’de yapıldı; Vali Baydaş, turizm projeleri ve Rize-Artvin Havalimanı’na ek seferler hakkında bilgi verdi.

Artvin’de Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı: Ortak Turizm Hedefleri Belirlendi

Rize ve Artvin’in turizm potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı, Artvin’de gerçekleştirildi. Toplantı için Artvin’e gelen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Cumhurbaşkanlığı’nın 18 Eylül 2024 tarih ve 2024/321 sayılı kararı ile Artvin Valisi olarak atanan Dr. Turan Ergün’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından iki ilin turizm sektörünü geliştirmeye yönelik önemli görüşmeler yapıldı.

Toplantıda konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Kaçkar Dağları'nın Artvin ve Rize'nin en önemli ortak değerlerinden biri olduğunu vurguladı. Vali Baydaş, Kaçkar Dağları’nın turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin henüz yeni keşfedildiğini ifade ederek, “Bizi diğer şehirlerden farklı kılacak şey, doğamız, dağlarımız, yaylalarımız ve Kaçkar’ımız. Kaçkar Turizm Birliği de bu anlamda önemli bir misyona sahip. Birliği sağlıklı bir şekilde ilerleteceğimize inancım tam,” diye konuştu.

Baydaş, iki ilin turizmde birlikte gelişmek zorunda olduğuna dikkat çekerek, Rize - Artvin Havalimanı'nın turizmin gelişmesi açısından önemli bir rol oynadığını belirtti. “Turizmde ciddi mesafeler aldık. Geçen yıl aralık ayında Rize Artvin Havaalanı’nın 1 milyonuncu yolcusunu birlikte karşıladık. Bu yılın sonunda ya da kasım ayında da 1 milyonuncu yolcuyu karşılamış olacağız. Önümüzdeki yıl Antalya Havalimanı'na ve İstanbul’a ek seferler ile talep edilen Bursa seferleri düzenlenecek. Böylelikle havaalanı, 1.5 ila 2 milyon yolcu seviyesine ulaşacaktır,” ifadelerini kullandı.

Vali Baydaş ayrıca, gelecek yıllarda Artvin'den başlayarak Kaçkar Dağları'nın etrafını dolaşacak 180 kilometrelik bir ultra maraton düzenlemeyi planladıklarını açıkladı. Bu etkinliğin bölgenin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Toplantı, turizm sektörü temsilcilerinin dilek ve önerilerinin dinlenmesiyle sona erdi. Kaçkar Turizm Birliği Meclisi, bölgenin turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için yapılan çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ